14. března 2012

Písek a jeho kulturní vyžití


Pokud se skutečně do Písku vydáte, nebudete litovat. Kromě památek a zajímavostí, si zde na své přijde i mládež nebo návštěvníci, kteří se chtějí ve městě trochu pobavit.


V Písku najdete širokou škálu české i mezinárodní kuchyně. Můžete zde poobědvat nebo se navečeřet v italské, čínské, indické a řecké restauraci, nebo zůstat u tradičních českých pokrmů.






Dále jsou zde příležitosti k tanci a pobavení s přáteli, ať už v Diskokomplexu Družba nebo v Cadillacu. Zde probíhají diskotéky v pátek a v sobotu.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Spolecenske_centrum_Druzba_v_Pisku.JPG

Pokud nechcete zrovna tančit na moderní hudbu, jistě Vás potěší návštěva kina nebo divadla, nebo různé koncerty konající se v Divadle Pod Čarou.


                                                                                                                                                           http://www.podcarou.cz/


V Písku je široká nabídka sportů a sportovních akcí. Můžete si zde zahrát tenis, zajít si zaplavat, zahrát bowling, squash, zacvičit v posilovnách, nebo v tělocvičnách zumbu, aerobik a další. Co se týče sportů je třeba upozornit i na místní hokejový tým HC Písek. Na jejich výkony se můžete podívat v zimním stadionu.


Pokud mluvíme o Písku neměli bychom zapomenout na tradiční písecké slavnosti, konající se každý rok na začátku měsíce června. Slavnosti probíhají po dobu jednoho týdne, a můžete se pobavit na tradičních pouťových atrakcích, nakoupit si suvenýry a dárkové předměty u stánků, nebo se jen napít dobrého pití při poslechu živé hudby.


V roce 2011 byly Písecké slavnosti ve znamení Švejka a ve večerních hodinách hrála česká kapela Divokej Bill.