20. března 2012




Pro návštěvníky Českých Budějovic toho může město hodně nabídnout. Stačí si jen vybrat.

Milovníci kin zde naleznou kino Cinestar – http://budejovice.cinestar.cz/, kde je k dispozici 8 promítacích sálů. Pokud máte raději divadelní představení, tak neváhejte navštívit stránky Jihočeského divadla - http://www.jihoceskedivadlo.cz/, kde naleznete program s představením i do Malého divadla nebo do DK Metropol. Je zde i odkaz na otáčivé hlediště v Českém Krumlově. Jen nezapomeňte na to, že o divadelní představení je docela velký zájem a pokud chcete mít dobrá místa, musíte si je zarezervovat co nejdříve.

Pokud máte za sebou náročný den a jste zastánci aktivního odpočinku, naleznete zde spoustu finess center a na protažení těla můžete navštívit plovárnu, kde najdete jak bazén o rozměrech 50 na 20 metrů a dalšího bazénu pro ratolest, skokanské můstky, tobogán, tak i vířivku a páru. V prostorách plovárny je k dispozici i finess, sauna nebo masáže. V letním období je k dispozici také venkovní plovárna.

Také nezapomeňte navštívit Černou věž a naše Náměstí Přemysla Otakara II, které má čtvercový tvar, v jehož středu je krásná Samsonova kašna. Ale opatrně na bludný kámen, který je kousek od kašny.

Pokud na kámen narazíte a budete bloudit hlady, tak přímo na náměstí a v jeho přilehlém okolí naleznete spoustu dobrých restaurací. Hodně navštěvované jsou zde Masné krámy http://masne-kramy.cz/. Ale dobrých restaurací je zde opravdu více. K nalezení té pravé, která bude nejvíce vyhovovat Vašim představám, použijte stránky gastro průvodce, kde si můžete nejen vyhlídnout restauraci, ale naleznete zde i jídelní lístky jednotlivých restaurací, jejich akce a další zajímavé články. Tyto stránky samozřejmě uvítají lidé ze všech koutů České republiky, jelikož nejsou zaměřené jen na České Budějovice - http://www.gastropruvodce.cz/.

To by bylo ode mne na úvod asi vše… Průběžně budu doplňovat různé zajímavosti a s nastávajícím jarem i tipy na výlety. Spoustu věcí naleznete také na Oficiálních stránkách Statutárního města České Budějovice http://www.c-budejovice.cz/cz/stranky/uvod.aspx.